четвер, 29 квітня 2021 р.

Герой України Даня Дідік ......


27 квітня йому б виповнилося 22 роки. Даня Дідік був наймолодшим з чотирьох патріотів, які загинули в результаті теракту на Марші єдності у Харкові.

23 лютого 2015 року зупинилось серденько юного невинного патріота Данила (Дані) Дідіка. Напередодні, 22 лютого Даня у рідному Харкові брав участь у марші Єдності- вшануванні річниці загибелі Небесної Сотні. Даня йшов у першому ряді колони, коли проросійські бойовики кинули в мирну ходу протипіхотні міни. Внаслідок вибухів загинуло четверо невинних харків’ян-патріотів, серед них і 15-річний Даня. За добу, 23 лютого, від отриманих ушкоджень, молодий хлопчина, просто за те, що любив Україну - помер.

У свої 15 Даня був впевненим у своїх поглядах, дорослішав у вільній постмайданівській Україні, у нескореному Харкові. Він цікавився спортом, займався плаванням, вільною боротьбою, дзюдо і самбо, грав у дитячій футбольній команді харківського “Металісту”. Даня був мудрим і надзвичайно добрим хлопчиком, і всі, хто його знали пригадують, яким вірним і справжнім він був другом. Любив людей, любив Батьківщину.

Невинна смерть дитини сколихнула Україну. На жаль, вбивців відпустили по обміну в РФ.

Біль для України, біль для батьків, які не завдяки, а попри все зуміли виховати в любові і мудрості такого патріота. Втрату й сум матері і батька важко навіть уявити. Але ми можемо зробити, що можемо - і пам’ять про маленького але  сонячного хлопчика, що змінив уявлення мільйонів про Харків і дітей - ніколи не згасне.

Пам’ять і ціна, яку заплатив Даня за вільну Україну, його хоч коротке, але таке наповнене і змістовне життя та невинна загибель, - подвиг, що залишить слід в нашій історії навіки.



Саме жадання увіковічнити пам’ять про Даню Дідіка надихнула журналіста та музиканта Руслана Горового на створення проєкту “Так працює пам’ять”, до котрого долучились вже десятки музикантів України.

“Через музику дуже легко достукатися до людей. Почав проти ночі, майже вночі писати повідомлення, коли мені це в голову пішло, своїм друзям, артистам, з проханням долучитися. Ніхто мені не відмовив”, – розповідає автор музичного проєкту “Так працює пам’ять”.

Це вражаючий душевний проєкт містить твори цілком різних стилів і напрямів музики- об’єдну одна спільна ідея- вшанування пам’яті Дані Дідіка.

Послухати пісні цього проєкту можна за посиланням:

https://visrozdil.lviv.ua/2021/02/23/danya-didik-15-richnyj-angel-shho-probudyv-ukrayinu-video-foto/

Нова пісня гурту «Проти Течії" – Прапор у крові (SINGLE 2021)

Композиція "Прапор у крові" написана спеціально для проєкту письменника, журналіста, режисера та громадського діяча Руслана Горового "Так працює пам'ять", який присвячується Дані Дідіку.

Присвячується Дані Дідіку та всім молодим революціонерам, які настільки люблять свою країну, що готові віддати за неї життя, нагадуючи іншим, якою ціною дається свобода.

Над синглом працювали:

Дмитро Кольчик (Рама Вішес) – музика, слова, гітара, бас-гітара, вокал, бек-вокал.

Роман Бородюк (Brom) – клавішні, барабани, запис.

Костянтин Мірошніченко – зведення, мастеринг.

Аранжування, запиc – Проти Течії.

Зведення, мастеринг – студія «MUSE».

Слухати «Прапор у крові» на Youtube:

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...