неділя, 22 листопада 2020 р.

  «За нашу і вашу свободу. Польсько-український союз 1920 р. Братство зброї перед лицем більшовицької агресії»

Запрошуємо Всіх відвідати виставку!!!

13 листопада 2020 року на Європейській площі у місті Вінниці, з нагоди національного свята Незалежності Польщі, Генеральним консульством Республіки Польща у співпраці з Центром історії Вінниці було урочисто відкрито виставку «За нашу і вашу свободу. Польсько-український союз 1920 р. Братство зброї перед лицем більшовицької агресії».

Участь у заході взяли консул Польщі у Вінниці Дамян Цярціньскі, заступник голови Вінницької облради Михайло Кременюк, заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, директор Державного архіву Вінницької області Юрій Легун.

На запрошення Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці участь в урочистостях взяв начальник Центрального міжрегіонального відділу Інституту Богдан Галайко. Принагідно, пану консулу було презентовано набір арт-плакатів «Визначні діячі Української революції 1917-1921 рр.» та збірник документів «УПА та ВІН у боротьбі з тоталітаризмом. 1945-1947» від Українського інституту національної пам’яті.

Виставка створена фондом «Свобода і Демократія» і розповідає про політичне та військове співробітництво Симона Петлюри та Юзефа Пілсудського. Також, у середмісті Вінниці відбулись заходи ініційовані Центром розвитку і партнерства «Полонія», які мали на меті ознайомити мешканців та гостей міста з польською культурою та традиціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...