понеділок, 8 квітня 2019 р.


«Про історію  українсько-грузинських стосунків та їх вплив на національно-патріотичне  виховання молоді як невід`ємної складової консолідації українського суспільства»



 З такою темою 4-го квітня поточного року в КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» перед слухачами курсів підвищення кваліфікації учителів історії загальноосвітніх закладів області у рамках відповідної конференції виступили завідувач відділу українознавства КВНЗ «ВАНО» Володимир Лазаренко та перекладач, член громадської організації українців «Союз журналістів «Будинок української преси і книги» з Тбілісі Зураб Кутателадзе.

    У виступах розкрито роль та місце історії українсько-грузинських відносин та іхнього впливу на національно-патріотичне виховання учнівської молоді Вінницької області та України.
    Особливе місце у роботі конференції зайняли питання  вивчення спільних зразків історичної правди виборювання незалежності України та Грузії, зміцнення зв`язків між їх свободолюбивими народами, впровадження в життя ідеалів Революції Гідності та Революції Троянд.
     Під час інтерактивного заняття-діалогу досліджено особливості національого і військово-патріотичного виховання у провідних країнах світу, зокрема країнах-членах  ЄС,  НАТО та Грузії.

     Проаналізовано ефективність законодавства України щодо організації та проведення національно-патріотичного виховання, акцентовано увагу слухачів  на необхідність врахування пропозицій стосовно підвищення ефективності державної політики у зазначеній сфері.
     По завершенню заняття виступаючі відповіли на серію актуальних запитань суспільно-політичного звучання та ,презентували книгу українською та грузинською мовами «На перехресті шляхів», ксерокопії лекції Миколи Гулака-вчителя Михайла Грушевського  «О барсовой коже Руставели».

        Завідувач відділу українознавства             Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...