вівторок, 9 квітня 2019 р.


ДРУЖБА ЗАРАДИ КОНСОЛІДАЦІЇ
УКРАЇНСЬКОГО ТА ГРУЗИНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА



    8 квітня поточного року в приміщенні Вінницького національного медичного  університету імені Миколи Пирогова  відбулася зустріч студентів-фармацевтів та викладачів вузу з завідувачем відділу українознавства КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» Володимиром Лазаренком та перекладачем творів Сергія Жадана та Любка Дереша на грузинську мову, членом ГО українців «Союз журналістів «Будинок грузинсько-української преси і книги» Зурабом Кутателадзе.  


    Метою зустрічі та інтерактивного спілкування-діалогу стала необхідність донесення відповідної інформації щодо збереження національної ідентичності та консолідації українського суспільства, врахування спільного грузинсько-українського досвіду протистояння інформаційним атакам Кремля, перепрочитання історії перших років незалежності Грузії та України,  політичні й психологічні технології впливу медійних меседжів як в об'єднанні нації, так і в її роз'єднанні. 




   Про це все студенти та викладачі університету говорили з гостями, які у своїх виступах особливу увагу звертали на питання історичної правди щодо діяльності представників української та грузинської еліт, у становленні незалежності їхніх держав, творення та утвердження української та грузинської націй.

   Зверталась увага на питання спільності деяких історичних віх зазначених народів, нагальної необхідності повної реалізації завдань Революцій Гідності в Україні та Троянд в Грузії, шляхів встановлення миру та вирішення питань територіальної цілісності та суверенітету України та Грузії .
    По завершенню зустрічі Зураб Кутателадзе та Володимир Лазаренко відповіли на запитання студентів та викладачів медуніверситету, які, переважно стосувалися проблем сучасності .

Завідувач відділу українознавства     Володимир Лазаренко

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...