вівторок, 23 квітня 2019 р.

Інновації у вивченні та дослідженні історії України, українознавства, фольклору!


    Днями відбувся цікавий проект для дітей та молоді. На запрошення організаторів, благодійників та активістів родини Мороз - Діани та Олександра, відділ українознавства, методист відділу - Бегас Ніна спільно із істориком Олександром Ковалем, родинним фольклорним гуртом "Бурти", Школою козацького гарту ім. Данила Нечая провели історико-патріотичний квест поблизу "Вишенського озера". 
    Діти з різних шкіл міста Вінниці мали зібрати карту України, пройшовши випробування у різних локаціях: Берегиня Роду загадувала історичні загадки, козаки демонстрували бойове мистецтво та проводили різноманітні забави для учасників, ну а Мольфар грав на різних народних інструментах і цього навчав усіх присутніх.
    Це перший такий проект у Вінниці, у якому діти розвиваються всебічно: і знання отримують, і стають безпосередньо самі учасниками проекту, даючи інтерв'ю на телебаченні, обираючи роль того чи іншого історичного героя. 
   Цікаво, пізнавально, в ігровій формі діти вивчали історію рідного краю, козацтва, українські народні звичаї і традиції. Побільше таких заходів потрібно, які будуть виховувати справжніх українських патріотів!







Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...