неділя, 24 листопада 2019 р.


« Історія – наші корені. Без них не можливе життя сьогодні і в майбутньому. Завжди пам’ятай минуле »


22 листопада відбулася зустріч методиста відділу українознавства Козаченко Олени  з учнями 10-11 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів  с. Селище з нагоди відзначення 6-ої річниці Революції Гідності та 86-річниці голодомору-геноциду українського народу .
Свою промову до учнів методист відділу розпочала зі слів:
Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!
Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. Не в прийнятих документах – папір все стерпить, не в прізвищах лідерів – вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія штука не скороспішна. Коли ж завершиться – будуть і правильні рішення, і справжні лідери.
Презентувала учням книгу про майдан « Майдан. Мистецтво на барикадах». Далі до слова був запрошений родич загиблого учасника Революції Гідності Валерія Брезденюка – Олександр Мельник, який учням розповів про події на Майдані під час Революції Гідності та причини його виникнення.



Продовжилась зустріч розповіддю ще про  одну страшну сторінку нашої історії - голодомор, який був спланований радянською окупаційною владою для знищення українців, як нації. Відбулася презентація відеоролика «Чому голодомор став можливим» , створеного Українським інститутом національної пам’яті. Презентовані книги «Людяність в нелюдяний час», «Спротив геноциду», «Тріумф людини» - книга про репресованих в радянських концтаборах, презентована документально-наукова виставка «Вбивство голодом – геноцид», надана Науково-дослідницьким інститутом українознавства та створена за ініціативи ВО «Свобода».
І на завершення зустрічі Олена Козаченко нагадала учням  не забути 23 листопада о 16.00 запалити СВІЧУ ПАМ’ЯТІ!!!



Подякувала  за запрошення директору школи Оксані Юріївні Сагадіній, учителю інформатики, побратиму, учаснику Революції Гідності Худі Олександру , а також учням 10-11 класів, які долучилися до обговорення історичних фактів.
Подяка керівнику Центрального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті Богдану Галайку за надану літературу для школи, яка передана до бібліотеки.
СЛАВА УКРАЇНІ!


ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...