вівторок, 5 листопада 2019 р.


"Сурми Звитяги" - Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні
   У Львові завершився Всеукраїнський відбірковий тур ювілейного XХ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», що проходив майже місяць з 14.10.2019 по 02.11.2019р., по всій Україні та завершився у Львові.
    Фестиваль проводиться за участю дітей, учнівської та студентської молоді.
  У цьогорічному фестивалі взяли участь близько 12000 учасників, у заключному етапі фестивалю – близько 2800 учасників.




   На великій сцені за чотири конкурсних дні пройшло 226 концертних одиниць – вокально-інструментальних ансамблів, оркестрів, хореографічних колективів, солістів та ін. На малій сцені – 105 учасників у номінації «Художнє читання». На перегляд було подано 577 художніх робіт, 78 творів у номінації «Авторська поезія і проза».

    Окрім Львівщини, у конкурсі взяли участь представники з Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Волинської, Вінницької, Одеської, Донецької, Запорізької, Рівненської, Кіровоградської, Миколаївської областей. Найбільш чисельне представництво було від Львівської, Вінницької, Хмельницької, Донецької та Волинської областей.
      Вінниччину гідно представляли колективи з Вінницького державного педагогічного університету ім. М.М. Коцюбинського, Донецького національного університету ім. Василя Стуса, Торгово-економічного університету, Вінницького коледжу музичного мистецтва ім. М.Д. Леонтовича, з Томашпільського, Тиврівського, Могилів-Подільського районів та інш.
   Серед переможців гідно відзначити вокально-інструментальний ансамбль "Оберіг" під керівництвом методиста відділу українознавства Бегас Н.О., яку здобули з усіх областей ІІ призове місце!


 Щиро вітаємо переможців та зичимо подальшого натхнення до патріотичних справ!



Завідувач відділу українознавства Лазаренко В.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...