четвер, 16 січня 2020 р.


  Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке 

Вінниця, кінотеатр "Родина" з 23 по 29 січня 2020 року.

  Фільм-казку знято на основі книги українського казкаря і сценариста Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». У сюжеті фантазійно поєднані ангели і чорти, рай і пекло, домовики і ворожки, а також підземелля, показуючи глядачеві розмаїту нечисть з давніх українських сказань та легенд. У цьому світі все балансує між світлом і темрявою. У цій казці герої потрапляють у часи Запорізької Січі— вольності українських козаків, які відчайдушно і сміливо захищати рідну Україну-Гетьманщину та не боялися ні чортів, ні смерті, були сміливими і мужніми.
  Паралельно у фільмі розкривається тема цінностей на прикладі української родини, де головні герої козак Михтод та його дружина Одарка, виховували сина — молодого козака Семена (Григорій Бакланов). Як батьківська підтримка і віра та материнська любов дають людині силу і наснагу для вирішення життєвих негараздів. За сюжетом, головний персонаж — козак Семен потрапив у пастку до рук чорта, котрий хотів його обдурити і вбити. Втім, він не втратив надії і віри в те, що вибереться з лап нечистої сили. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...