вівторок, 21 січня 2020 р.


"СОЛОВЕЙ СПІВАЄ" - ПРО ВАЖЛИВІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ!

      У Вінницькому молодіжному патріотичному центрі "Квадрат" відбулась зустріч із автором, сценаристом сучасного кіно Лесею Воронюк "Соловей співає". 

       Після вступної промови авторки усі присутні переглянули фільм та долучились до його обговорення.
   "Ми поставили собі завдання перенести мовне питання із політичної площини в площину просвітницьку. І як кожний може відчувати, у нас мовне питання завжди актуалізується перед виборами, і ним завжди маніпулюють. А нашим завдання було один раз і назавжди розставити акценти, зруйнувати неправдиву інформацію і відкрити багато нової інформації, про яку насправді знають українські лінгвісти, мовознавці, дослідники, але вона поширена в дуже вузьких наукових колах. Пересічний споживач цієї інформації на жаль не знає”, - сказала Леся Воронюк. 

    Серед запрошених гостей були депутати Вінницької обласної ради: Станіславенко Л., та Барцьось В., Галайко Б., - начальник Центрального міжрегіонального відділу Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах, методист відділу українознавства -Бегас Н., викладачі шкіл та університетів, студентство, школярі, громадські активісти Вінниччини.






    Питання важливості української мови було актуальним і залишається досі. Адже кожен має почати із себе. В Україні має бути лише одна мова, якою вільно спілкуються усі громадяни України - це українська! Тож вивчаймо свою мову, оберігаймо її, бо мова- це найважливіше що є у кожної свідомої нації!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...