четвер, 16 січня 2020 р.

Щедрування, колядування, засівання, віншування! 
  Під час новорічно-різдвяних подій найважливіше не лише гучно відзначити свята, але й зберегти, примножити та продовжити давні звичаї наших предків. 
 Згідно польових досліджень методиста відділу українознавства Бегас Ніни Олександрівни було проведено понад 30 заходів з методичними рекомендаціями, розробками сценаріїв, записами давніх колядок та щедрівок та впроваджено в міські, районі та обласні рівні. 
  Давні пісні календарної обрядовості вийшли друком у збірці "Автентичні колядки та щедрівки" (тираж 500 примірників), цьогоріч із оновленням та доповненням.
  Одну із них можна прослухати за посиланням. Щедрівка, записана у Донецькій області, Словянського району: "Защебетала, гей ластівонька" у виконанні вокального ансамблю "Оберіг": 
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR06j2snTHiREZqTQbwjkJdkujEBTO9582GCvyOu09bOTO7u_Z4USk20Tp8&v=xQqzIAPP_ZY&app=desktop
  Участь у різноманітних заходах новорічно-різдвяного циклу брали також ГО "ВІА Оберіг", Школа козацького гарту ім. Данила Нечая, ГО "Молода Подільська Січ".











Фільм, знятий за сценарієм та ідеями методиста відділу українознавства Бегас Н.О можна переглянути за посиланням:
"Козацька коляда":
 https://www.youtube.com/watch?v=brdIwCS1Swc

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...