пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Круглий стіл на тему "Національно-патріотичне виховання - як основа національної безпеки України"

12 березня 2020 року у Будинку Офіцерів Повітряних сил Збройних сил України відбувся круглий стіл на тему "Національно-патріотичне виховання - як основа національної безпеки України".
Виступаючі акцентували увагу  на ролі державних, регіональних органів влади та громадськості в національно-патріотичному вихованні; актуальних питаннях національно-патріотичного виховання особового складу українського війська в умовах агресії з боку РФ , на виконанні Обласної програми національно-патріотичного виховання.


Серед присутніх представники ветеранських організацій та військово-патріотичного спрямування Вінниччини, заступники командирів з виховної роботи військових повітряних сил України, департаментів соціальної та молодіжної політики ОДА, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, депутат обласної ради Володимир Барцьось та ЗМІ Вінниччини.
В роботі круглого столу взяли участь представники Вінницької академії неперервної освіти - завідувач відділу українознавства  Володимир Лазаренко та завідувач кафедри історії, доктор історичних наук, професор - Олексій Струкевич, які у своїх виступах наголошували на необхідності збереження української ідентичності, виокремлення діяльності української національної еліти, збереження мови,історії, культури та побуту України.


Співробітники Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко та Олексій Серветнік взяли активну участь в обговоренні. Начальник Центрального міжрегіонального відділу Інституту Богдан Галайко презентував діяльність інституту та результати роботи, які стосуються питання національно-патріотичного виховання, розповів про методи, які слід використовувати у виховному процесі та актуальні доробки Інституту з цієї проблематики.



Прийнято звернення до представників місцевої влади та самоврядування щодо підготовки нової програми на 2021 - 2025 роки . Підготовку та надсилання листа КМ та МОН щодо включення до стратегії національно-патріотичного виховання відповідного розділу, який відсутній у програмі попереднього уряду України.

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...