четвер, 12 березня 2020 р.


Презентація альбому та виставки-експозиції «Заручники окупації», присвяченій долі кримськотатарських сімей, які стали заручниками окупації Криму.



На виконання Указу Президента України від 26.02.2020 "Про день спротиву окупації АР Крим та м.Севастополя", листа МОН від 06.03.2020, Обласної цільової  програми національно-патріотичного виховання 2017-2020 рр. 10 березня у Вінницькому обласному молодіжному центрі "Квадрат" відбулася презентація альбому та виставки-експозиції «Заручники окупації», присвяченій долі кримськотатарських сімей, які стали заручниками окупації Криму.




Як живуть ці люди?
Як змінилося їхнє життя?
З якими труднощами вони стикаються?
Як борються за світле майбутнє? Про що мріють?



Відповіді на ці питання всі присутні змогли отримати на цьому заході. Відбулося знайомство з 20-ма історіями наших співвітчизників: 10 - внутрішньо переміщених осіб, 10 - сімей, які проживають у тимчасово окупованому Криму.

Виставка-експозиція складається з 42 стендів двома мовами (кримсько-татарською, українською і англійська) і також буде презентовано великий фотоальбом. Герої виставки завітали на презентацію для спілкування з вінничанами, серед них і наш Іса Акаєв.


Серед присутніх були волонтери, військові, кримські татари, які переїхали з окупованого Криму, науковці, вчителі, журналісти, громадськість, завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко, працівники молодіжного центру «Квадрат».



Проект «Заручники окупації» реалізований Київською ГО "Крим - це Україна", Кримськотатарським Ресурсним Центром за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
У Вінниці партнерами проекту виступають ГО " Ветан" та Вінницький обласний молодіжний центр " Квадрат".
Вінницький аматорський молодіжний центр показав учасникам виставки фрагмент вистави  :"Монолог переселенців з Криму". Присутні мали можливість познайомитися з культурною спадщиною кримсько-татарського народу та пригостилися національними смаколиками, які власноруч приготували переселенці з Криму.
Вищезазначена виставка з 12 березня поточного року продовжить свою роботу в приміщенні Вінницької обласної бібліотеки імені Тімірязєва.


ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...