субота, 14 березня 2020 р.


Публічна дискусія на тему: "Крим "сіра зона": чи втратили ми півострів за шість років?"



На виконання Указу Президента України від 26.02.2020 "Про день спротиву окупації АР Крим та м.Севастополя", листа МОН від 06.03.2020, Обласної цільової  програми національно-патріотичного виховання 2017-2020 рр. 13 березня 2020 року в приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру "Квадрат" відбулась публічна дискусія на тему: "Крим "сіра зона": чи втратили ми півострів за шість років", згадуючи події 6-ти річної давнини окупації півострова Крим Російською Федерацією .
У зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країні презентація відбулася у онлайн-режимі й усі охочі могли поставити питання гостям у телефонному режимі. Одним з актуальних питань було саме питання про відновлення постачання води до Криму з території України.


Водночас відбулись презентація книги «Люди сірої зони» та показ стрічки «Острів Крим. Дежавю».
Учасниками презентації були:
Анна Андрієвська, журналістка, кримчанка, яка була свідком анексії Криму та переслідується російською владою за професійну діяльність, внесена до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторнигу.
Олена Халімон, журналістка, авторка та редактор кримських проектів, які висвітлюють репресії проти кримчан, колишня співробітниця Українського інституту національної пам’яті.
Ігор Чайка, режисер-документаліст, автор понад 20 документальних фільмів і телевізійних проектів, Голова Незалежної медіа-профспілки України (2016 – 2019 рр.)
Андрій Щекун, кримчанин, громадський діяч, видавець, політв’язень, головний редактор газети “Кримська світлиця”
Анатолій Ковальський - громадський діяч, екс-міністр лісового господарства АР Крим, політв'язень.
Модератор зустрічі - Богдан Галайко, к.і.н., начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті.
Водночас гості протягом дня мали змогу поспілкуватися на цю тему в етерах місцевих ЗМІ - телеканалах "Віта", "UA. Вінниця", ТРК "Вінниччина" та радіо "Місто над Бугом".



Переглянути запис онлайн-дискусії можна на сторінці « Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат"» у фейсбуці за посиланням:
https://www.facebook.com/kvadrat.vn.ua/videos/671380506943511/


Книгу «ЛЮДИ «СІРОЇ ЗОНИ»: СВІДКИ РОСІЙСЬКОЇ АНЕКСІЇ КРИМУ 2014 РОКУ»  в електронному вигляді можна скачати за посиланням:

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ УКРАЇНОЗНАВСТВА        ВОЛОДИМИР ЛАЗАРЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 т равня) т...